Bosman Gaanderen verblijd met HIAB

Bij de firma Bosman in Gaanderen is 2022 erg goed begonnen. Op de 1e zaterdag na nieuwjaarsdag is het wagenpark uitgebreid met een mooie Scania en een nog veel mooiere opbouw met een HIAB X-Hipro 558EP6+ autolaadkraan. De kenner zal zeggen, EP-6+; dat type ken ik niet. Dat klopt, het betreft hier een EP6 die d.m.v. een extra permanent aangebracht handdeel een reikwijdte heeft van maar liefst ruim 18 meter en daarbij nog een hefvermogen heeft van 2.000 kg. Daarbij is de kraan voorzien van een rotator met pothaak wat maakt dat dit voertuig een groot inzetgebied kent.

Uiteraard hoort er tussen de autolaadkraan en de Scania een strakke maatwerkcarrosserie. Om zo veel mogelijk laadlengte over te houden is de kraan zo strak als mogelijk ingebouwd waarbij de bewegingsvrijheid van de kraan niet in het gedrang komt. Voor voldoende bergruimte is gezorgd door de kraan te voorzien van een Cycloontank onder de giek en waar mogelijk RVS gereedschapkisten. Deze zijn voorzien van deuren en laden zodat de eenvoudig toegankelijk zijn. Om het geheel af te maken zijn er, voor de demper en de ad-blue tank rechts en voor de accubak links, RVS zijafschermingsdelen geplaatst waarbij die voor de accubak scharnierbaar uitgevoerd is.

De laadvloer is verder voorzien van de nodige rongpotten en bergruimte voor de rongen, een evenaar op eenvoudig afneembare steunen en intermediate twistlocks. Ook is er voorzien in voldoende sjormogelijkheden en is de kantbalk van een ‘ouderwets’ degelijk UNP profiel dat een stootje kant hebben. Deze profielen zijn ook onder de kisten gemonteerd om schade bij laden en lossen te voorkomen. Om eenvoudig op de laadvloer te kunnen komen is op een aantal plekken een RVS opstap / zijafschermingsprofiel gemonteerd dat voorzien is van ruime uitsparingen en zeer goede anti-slip nokken om dit ook veilig te kunnen doen. Een 2-tal tussen kraan en cabine gemonteerde breedteborden en een aantal slim geplaatste werklampen maken het geheel af.

Terug naar Nieuws

HEB JE EEN VRAAG? OF WIL JE EENS KENNISMAKEN MET ONZE VAKMENSEN?

Naam *
E-mailadres *
Bericht *
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bellen
Email
WhatsApp